4. Älä irtisanoudu näin!

Irtisanoutuminen. Apua! Uusi työpaikka olisi valmis palkkaamaan vaikka heti. Koeaikaa nykyisessä yrityksessä on vielä muutama hetki jäljellä tuosta puolenvuoden koettelemuksesta, joten koeaikapurku kävisi käden käänteessä. Suositeltavaa tulevaisuutta silmällä pitäen on hoitaa tämäkin epämielyyttävä dialogi kasvotusten pomon kanssa. Viestimuodossa irtisanoutuminen ei ole ideaali toimintatapa työntekijälle, saatika työnantajalle. Suosittelijaa seuraavan tekstin jälkeen ei tarvitse, tai edes kannata yrittää kysyä.

Vinkki: Kamala tilanne, mutta pakko hoitaa. "Olisiko teillä hetki aikaa puhua..." Ei siitä mikä tulee tämän lauseen jälkeen ensimmäisenä mieleen, mutta irtisanoutumisesta. Tiedossa on, että pomo joko tarjoaa lämmintä kättä ja kiittää palveluksestasi hymy kasvoillaan (on helpottunut, kun ei tarvinnut koeajan loppusuoralla heittäytyä kusipääksi ja irtisanoa itse), tai hän alkaa kilpailuttamaan jäämistäsi paremman palkan ja työaikojen nojalla. Tässä tilanteessa ei auta kiertely ja aiheen sivuuttaminen, toisin kuin eduskunnan torstaisella kyselytunnilla.Maanantaina 22/3/2018 09:48:22

Lähettäjä : hennahenna@atkposti.org
Vast.ottaja: johtaja.relander@yritys.com


Hei johtaja Relander,


Pahoittelut, etten vastannut puheluihisi, tai viesteihisi joita olet pitkin aamua minulle taukoamatta laittanut. En ole kipeä, tai no itseasiassa kurkkuun kyllä hieman sattuu viikonloppuisen hiihtoreissun jäljiltä. Olimme pohjoisessa tyttöporukalla ja viiniä ei tällä reissulla säästelty. Se ei varsinaisesti, tai oikeastaan milläänlailla kyllä liity tämän viestin sanomaan. Haluan ihan aluksi kertoa, että olen viihtynyt yrityksessänne kovin paljon nämä kuukaudet. Työporukka on kerrassaan mainio, paitsi tietysti Reijon kanssa olemme hitusen kylmissä väleissä, kun erehdyin mainitsemaan hänen vajavaisesta työpanoksestaan. En sano tietenkään, että Reijo olisi mitenkään huono työntekijä, vaikka hän vain istuu päivittäin tietokoneensa ääressä vertailemassa kodinelektroniikan hintoja, koska kuka minä muka olen siitä päättämään, kuka on hyvä työntekijä ja kuka taas ei. Miten teillä meni muuten Reijon kanssa Phuketin reissu?

Menen suoraan asiaan, tai en nyt ihan suoraan siihen mennyt kuitenkaan. Ei ole lainkaan tapaistani valehdella tällä tavalla. Tiedostan kyllä, että minun tulisi olla jo töissä tähän aikaan aamusta. Jätin aamuisiin yhteydenottoihisi vastaamatta, koska puhelimeni on hieman epäkunnossa. Ei se oikeastaan ole epäkunnossa, mutta minulle mieluisampi tapa on kirjoittaa, kuin puhua. Muistat varmaan edellisviikon kahvitauon keskustelun villakoirastasi? Olen edelleen todella pahoillani, että moitin sen habitusta suttuiseksi näyttämäsi kuvan perusteella. En epäile ettetkö pitäisi koirastasi huolta, tietenkään. Jos saat eläinsuojeluilmoituksen, niin voin kyllä sanoa käsi sydämellä, että se ei ole minulta, joten ei huolta. En tarkoita, että kukaan muukaan tuota ilmoitusta tekisi, mutta haluan vain kertoa, että minä en ainakaan sitä tekisi.

Nyt päästään asiaan sitten. Minä siis tahtoisin irtisanoutua. Ymmärrän kyllä, että töissä on kova kiire. Voin siis tuurata jatkossa sittenkin esimerkiksi viikonloppuisin, tai iltaisin ruuhka-apuna? Te tietysti teette päätöksen onko minusta konkreettista hyötyä yrityksessänne. Ehkä en sittenkään irtisanoudu, vaan voisimme muuttaa sopimustuntimäärää? Tekstiä lukiessa ja tilanteen kokonaisuutta pohtiessa tulin kyllä tulokseen, että on tietysti mahdollista, että lähetätte minulle vain työtodistuksen postissa, jos irtisanominen tuntuu tämän viestin jälkeen parhaalta ratkaisulta. Lupaan kyllä vastata seuraavaan puheluun, tai viestiin. Aihe pääsee hieman karkaamaan, joten odotan yhteydenottoanne ja lopetan tämän viestin kirjoittamisen. Pyydän kuitenkin vielä kertaalleen anteeksi, eli en lopettanut sittenkään.

Kiitos vielä kertaalleen irtisanoutumisesta, irtisanomisesta tai jatkosopimuksesta, mihin tulokseen päädyttekään.

Ystävällisin, nöyrin ja odottavin terveisin,
Henna-Sofia Lyytinen

(anteeksi...)

Postiluukusta napsahtaa työtodistuskirje, joka tuntuu kovin paksulta. Teksti on lähinnä läjä A4 arkkeja täynnä voimasanoja räkäisyllä höystettynä. Uuden työnantajan kysyessä todistusta, joudun ottamaan hihasta legendaarisen :"Koiran perkele söi sen!" -kortin ja koska valkoiset valheet eivät ole vahvuuksia, niin joudun ostamaan myös koiran. Nyt on koira, mutta olen työtön. Onnellinen työtön, koska minulla on koira. 

Kommentit

HEAR ME !

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MAKSUMUISTUTUS, VIULU JA KOLIIKKI?

MINÄ OLEN KIPEÄMPI, KUIN SINÄ! - ÄTN

MIKÄ LEIPÄ OLISIT?