10. Älä tee näin top kymmenen!Kymmenen julkaisua paketissa! Juhlitaan sitä siis kymmenkertaisesti, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Asiat, joita et halua ainakaan kymmenkertaistettaviksi ovat krapula ja morkkis, taas päinvastaisesti taloudellinen tilanne ja onnellisuus saisivat edes tuplaantua. Elämässä, kun asiat toimivat loton lailla, tuovat uskoa hetkeksi ja heti perään pettymyksen muutaman euron voitolla. On kuitenkin lottovoitto syntyä Suomeen? Kymmenen asiaa, jotka ärsyttävät? Me suomalaiset saisimme kirjattua näistä ainakin vanhantestamentin verran tekstiä, kuten naapurit, työpaikka, pomo, työkaverit, portaat, hissi, kissat, koirat, miehet, naiset… Listaa turha jatkaa, koska sen loppua ei tule. Kymmenen asiaa, jotka puolestaan ovat kivoja? No kymmenen uutisten loppukevennykset ainakin. 

Vinkki: Mieti itsellesi top10 asiat elämässä ja puntaroi, että toteutatko niitä tarpeeksi. Onko tässä järkeä? En tiedä, koska en ole itse koskaan niin tehnyt, enkä ole myöskään koulutettu elämäntapaohjaaja, tai mentori. Ota siis vinkki talteen, tai ole ottamatta, koska sillä ei ole kuluttajasuojan tarjoamaa palautus-, tai reklamaatiovelvoitetta. 

Älä tee näin top 10!

 

1. Älä sählää näin!

Ärsyttävimmät sähläykset ovat autonratissa ”vasen vai oikea?” , eli ryhmittäytyminen unholaan ja keskelle kaistaa tekemään päätös.2.    Älä mieti näin!

Menenköhän nyt tuosta pyörö-, vai normiovesta? Mietintätuokio aiheuttaa tukkeen oven eteen, mutta mieti vain kaikessa rauhassa. Kävelyssä ketjukolari tuskin nenän murtumaa suurempaa tilannetta aiheuttaa.


3.    Älä menetä hermojasi näin! 

Mieti ennen napsahdustasi (mahdoton tehtävä), että onko nyt järkevää lyödä kättä ovesta läpi, koska siitä aiheutuu kustannuksia ja henkilövahinkoa. Tämä ei ole vielä koskaan helpottanut pitkällä tähtäimellä kenenkään oloa. (tietääkseni)


4.    Älä ylistä itseäsi näin!

Saavutuksesi ovat ystäväporukalle tärkeitä, mutta niiden tuominen esiin jatkuvalla syötöllä saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia, myös kaljulle. Muistathan kuunnella ystäviäsi ja miettiä muita juttuaiheita. Joskus vuoden huonoin puheenaihe, eli sään jauhaminen voi olla parempi, kuin uudet hankintasi, tai muut saavutuksesi, jotka on käsitelty "muutamaan" otteeseen ystävyyssuhteen aikana.


5.    Älä häviä näin!

Paska peli! E-sportissa ohjainlaitteet seinää päin, kilpaurheilussa taputtamatta jättäminen kilpakaverin palkintojenjaossa ja työpaikalla kuukaudentyöntekijän diplomin suttaaminen on huonoa häviämistä. Huonoa häviämistä on myös matka etelään, jolta et palaa takaisin. 


6.    Älä kritisoi näin!

”Paska teksti” Kiitos palautteesta. Oliko teksti kokonaisuudessaan huono vai osittain? Kritiikkiä on aina hyvä avata, jos sillä tahtoo saavuttaa muutosta. ”Huono kuva”, ”Ruma naama.”
Poskipäät, nenästä roikkuva räkä, vai ihan koko naama? Enpä tosin ollutkaan malliuraa miettinyt. Kritiikkiä hiljaisimmillaan voi olla kokin tekemän annoksen "maustaminen" ketsupilla. Kokille kiitos.


7.    Älä puhu näin!

 Kohteliasta ainakin olisi katsoa siihen suuntaan kenelle sanat ovat osoitettu. Puhu asiaa, koska valhe kantaa yhtä pitkälle, kuin yksijalkaisen kamelin vaellus. Puhu normaalisti, koska huutaminen mielletään aggressiiviseksi ja ikäihmisten kommunikointikeinoksi. 

8.    Älä kirjoita blogia näin!

Tästä blogista voi ottaa mallia, miten kirjoittamista ei tulisi tehdä. Lifestyle ja Fitness kiinnostaa enemmän, kuin blogi, jolla ei varsinaisesti ole muuta virkaa, kuin auttaa lukijaa heittämään aivot narikkaan. Kirjoita blogia miten haluat, mutta menestyäksesi, voisit miettiä mahdollisesti, jotain muuta, kuin bloggausta. Tässä menestyminen on yhtä suuren todennäköisyyden juttuja, kuin hiihtäminen niissä kuuluisissa pyöröovissa.


9.    Älä ryve itsesäälissä näin!

Edellinen pätkä saattoi kuulostaa itsesääliltä ja toisinaan olen miettinyt kohderyhmän laajentamista, jotta tekstejä lukisi isäni ja siskoni lisäksi muutama muukin. Itsesäälille ei kannata antaa valtaa, joten jatkossakin saatte/joudutte lukemaan näitä tekstejä, jotka eivät tarjoa elämällenne laihdutus-, avokadoleipä-, tai lapsiperhevinkkejä.


10.   Älä luovuta näin!

Luovuttamista ei kannata tehdä missään muodossa, joten en avaa tätä sen enempää. Huijasin! Itse olen toisinaan luovuttaja, joten annan vain vinkin, että tee asioita, vaikka pääkoppasi pyytää luovuttamaan. Itse en ole tämän metodin avulla saavuttanut mitään sen suurempaa, mutta se ei poissulje, ettetkö sinä voisi saavuttaa. 


Tässä vinkkejä moneen lähtöön. Nauti siis elämästäsi, äläkä päästä negatiivisuuden (suomalaisten kansantaudin) täyttää mieltäsi. Ole oma itsesi ja liuta muita kliseitä. Rakkautta ja rauhaa. 

Oletko koskaan törmännyt vastaaviin tilanteisiin? 

Kommentit

Suositut tekstit