8. Älä kirjoita presidentille näin!

Älä kirjoita presidentille näin! Henna-Sofia
Kyllä presidentille (hänen tiedottajilleen, tai muulle henkilökunnalle) voi kirjoittaa vapaasti.  Varsinkin lapsuudessa muistan, että tämä oli ylpeydenaihe, jos Suomen ensimmäinen naispuolinen tasavallan presidentti (yhä hänen henkilökuntansa) vastasi kirjeeseesi. Nykyään näitä kirjeitä voi varmasti lähettää sähköisessä bittimuodossa, jos kynä ja paperi tuntuvat vieraannuttavan keskiaikaiselta kommunikointitavalta. En tosin tiedä mikä tasavallan presidentin vastausprosentti on esimerkiksi #twitterissä. Tuntuupa häiritsevältä ajatella pressa twiittaamassa kansalleen, kun itsekään osaa tuota sovellusta käyttää ja olen kuitenkin kasvanut älylaitteiden sinivalosäteilyn tuotoksena.  


Vinkki: Kirjoititpa sitten presidentille, tai tasavallan presidentille, ei hän varmastikaan halua kuulla miksi juuri sinä ansaitsisit erioikeuden verovapaaseen elämään, tai valtiollisen luvan toimia lainvastaisesti. Voisin kuvitella, että ihanneyhteydenotto ei myöskään koske taloudellisen avustuksen anomista. Itse tasavallan presidenttinä tahtoisin kuulla yhteiskunnallisesti merkittävästä toiminnasta, tai kansan kuulumisista. Toisaalta itsehän en ole presidentti, joten kirjoita mistä haluat, jos haluat. 

Alla viesti siitä, miten ei välttämättä kannata lähestyä, jos haluaa äänensä kuuluviin, tai viesti kannattaa osoittaa jollekin muulle (esim. roskapostiin). 

Moi Presidentti,


Tai siis tasavallan presidentti. Tiedän kyllä, että minulla on kansainvälinen etsintäkuulutus (EU Most Wanted) niskassani, mutta olen kuullut sinun olevan ymmärtäväinen mies nyt varsinkin uuden vauvasi synnyttyä, ymmärrät tilannettani ehkä hieman paremmin. Viestini ei kyllä liity mitenkään lapsiin, koska minulla ei niitä tietääkseni yhtään vielä ole, joten unohdetaan tuo. 

Olen piilotellut nyt vuodenpäivät, mutta haluaisin pyytää anteeksi talousrikostaustaani ja tulla takaisin kotimaahani Suomeen. Monaco on kieltämättä kaunis paikka, mutta varani alkavat huventua hiljalleen. En ole oikein vankiloiden ystävä, koska ymmärrät varmaan, että Monacon elämäntyylistä tiputus on aika suuri. Olisiko mahdollista saada siis sähköinen sovittelu tässä, jossa lupaan, että en syyllisty enää näihin pyramidihuijaksiin? Valitettavasti en voi maksaa tuota kolmen miljoonan euron velkaani yhteiskunnalle takaisin, mutta lupaan yrittää etsiä oikeaa työtä, jos saisin vapauden myös rikosrekisteristäni. Suostun kyllä alle kolmentuhannen euron kuukausipalkkaan, ei hätää. 

En pyydä mielestäni kohtuuttomia, ja olen kyllä maksanut myös veroja, kun jaoin postia viisitoistakesäisenä Kyrolammella, joten uskoisin tämän olevan kompensoiva tekijä. Herää varmasti kysymys, miten olen päässyt Monacoon, joten pahoittelen nyt jo väärentämäni passin aiheuttamaa rikosnimikettä (toivoisin tämänkin nollautuvan). Kiitos ymmärryksestäsi. Uskon, että pääsemme kyllä yhteisymmärrykseen.


Ystävällisin terveisin,
Harald ”Harri” Nieminen 
(Eu Most Wanted tapausnumero 04567)
(Passissa Henri Nurminen) 


_______________________

Tekstiä kirjoittaessa ymmärsin taas miten hienoa on asua Suomessa, koska meidän tasavallan presidentti näyttää esimerkkiä siitä, kuinka sosiaalisessa mediassa voi saavuttaa kansalle helposti lähestyttävän tunteen, eikä meidän tarvitse nöyristellä diktatuurin alla. Menin siis katsomaan, niin Sauli tosiaan on aktiivinen Twitterissä, ehkä uskallan itsekin ottaa joskus vielä tämän ensiaskeleen. 

Tarinan hahmo on taas keksitty, joten pahoittelut Harri, tai Harald Nieminen, jos olet olemassa. Teksti ei kuitenkaan liity sinuun ☺️


Kommentit

Suositut tekstit