9. Älä lennä etelään näin!


Älä lennä etelään näin!

Suomituristit oi suomituristit. Nuo aurinkorantojen kovaääniset punapintaiset sankarit vailla suodatinta. Olen välttänyt myötähäpeän varjossa turistikohteita, varsinkin niitä kohteita, joissa edustavat samaa kansalaisuutta kantavat lajitoverit. Olen kokenut toisinaan jo lyhyemmilläkin matkoilla tätä häpeää (niin kuin itse olisin mallikansalainen, jonka naama ei ärsyttäisi ketään.) Mikä siinä on, että vaimari-Markku syömässä ruisleipää viikon kestävällä Alanyan matkalla aiheuttaa niin voimakkaan oksetuksen tuntemuksen? Antaa Markun nyt olla. Suomituristina itse pyrin välttämään ”mitä kuuluu, kukkuluuruu” -pakettimatkoja viimeiseen asti. Sain tämän kuulostamaan matkablogilta, jossa kerron yksinomaan minun löytämistä uusista matkakohteista Sambiassa, tai Sorongissa. 

Vinkki: Olit sitten Markku tai Ritva sinun ei tarvitse lennolla olla se ainoa, joka taputtaa Boeingin laskeuduttua neljän tunnin reittilennon jälkeen. Lentäminen kuitenkin on turvallisin tapa matkustaa. Lennolla tarjoiltavat alkoholiannokset eivät välttämättä ole paras tapa aloittaa lomaa, sikäli mikäli siitä haluaa muutakin, kuin sumeita kertakäyttökamerakuvia muistoksi. Vyölaukku visusti kiinni ja rohkeasti muuallekin, kuin naapurin suosittelemaan Karin Baariin. Lomalla voi kokeilla muutakin, kuin Suomalaisia perinneruokia, jos oikein rohkaistuu. Vatsapöpö menee kyllä vaimon mukana tuomien maitohappobakteerien voimalla ohitse. 


Älä lennä etelään näin!

 Älä lennä etelään näin!

Lento lähtee kello 10:15, mutta perinteen mukaan kentällä ollaan koko porukan voimin jo 7:30, jotta keritään kiskaisemaan muutamat huuruiset ennen lähtöä. (Todellisuudessa baarista poistutaan ristiaskelten leventämällä kävelytyylillä.) 

Kaljat on kiskaistu ja sitten alkaa portin etsiminen. Joka kerta sama homma, porttia 12 ei löydy. Miten Helsinki-Vantaan lentokenttä onkaan näin sokkeloinen? 

MINNE SE PERKELEEN PORTTI ON HÄVINNYT, HÄH?!” Käy ystävällissävyinen tiedustelu infotädille, joka varmasti on ansainnut tuon humalaisen suomalaisen syljen täydentämän huudon hävittäessään tuon portin maan päältä.

Tuossa teidän selän takana herra.” 

Just.. Viimeksi oli ihan toisessa päässä. Näistä muutoksista voisi V*TTU ilmoittaa.” 
Tässä kohtaa asiakaspalvelija ei enää vaivaudu kertomaan, että kentän portit ovat olleet samat jo jokusen vuoden. 

Lentokoneessa alkaakin sitten perinteen mukaan paikkojen vaihtelu, koska Ritva haluaa ikkunapaikan, mutta sai sen kyllä viime reissulla. Nyt siis jäädään keskelle käytävää pohtimaan naamat happamana, että kuka joukosta on ansainnut tuon ikkunapaikan tänä vuonna. Lentoemäntä pyytää toistuvasti joukkuetta nostamaan käsimatkatavaransa ylhäälle säilytystilaan.

Miten voi kestää näin kauan nostaa kone ilmaan?” Suu napsaa ja vyö kiristää. Kapteenin syytä tämäkin hidas nousu, koska eihän viive voi mistään muustakaan syystä johtua. Istumatilakin on tässä samassa lentokoneessa pienentynyt sitten viime kerran. Päättäjien syytä tämäkin. Markku ei äänestä tämänkään takia vaaleissa. 

Kone on ilmassa, vaikka siihen joutuikin muutaman kerran pysäyttämään lentoemännän kertomaan, miksi kestää ja mistä voi hakea korvausta tähän 10 minuutin viivästykseen. Alanyassa on kuitenkin varattu pöytä illaksi. 

Tarjoiluvaunu aloittaa aina väärästä päästä. Vihdoin sitä kaljaa.
5 kaljaa ja yksi paukku viinaa.” Virne naamalla ja silmien pyörittelyä, koska odotus oli niin pitkä.

Lento laskeutuu. Huono lento, koska kalja loppui kesken. Huono kapteeni, koska kone pomppi. Huono halpalentoyhtiö, koska penkit natisivat. Huono lentoemäntä, koska… No koska oli vain huono.


*TAPUTUS* *TAPUTUS* TAPUTUS* TAPUTUS*  


Minun onnekseni tämä tuntuu olevan sukupuuttoon kuoleva toimintamalli jopa suomalaisten keskuudessa. Ehkä kansainvälistyminen alkaa kantaa hedelmää? 


Kommentit

Suositut tekstit