Älä hoida kasveja näin!

Ei herranjestas, että voi olla vaikeaa. Mies ei tuo ruusupuskia koskaan kotiin, koska joutuu itse siivoamaan kuolleet terälehdet noin 12 tunnin kuluttua ostosta ja hetkestä, kun olen asettanut ne maljaan (kyllä, laitan niille vettä). Ajatuksena olisi tietysti mukava saada kukkia. Ehkä hautajaisissa sitten seuraavan kerran. Toivon sydämestäni, että kasvini eivät tunne mitään, koskaan vastaan muuten piirteiltäni jotain keskiaikaista kiduttajaa, joka antaa ravintoa, kun muistaa mentaliteetilla. Toivon myöskin, etteivät kasvit palaa kuoleman jälkeiseen hetkeen muistuttelemaan :"Muistatko kun kärsin ensin kuivuudesta vuodenpäivät ja sitten kuolin?" Säälin huonekasvejani paljon, mutta tämä lahopää ei vaan perkele muista ottaa tuota kastelukannua (kts. kuva 3) käteen ja kaataa niille vettä. Huonekasvini ovat niin piilosilla paikoilla 1.Keittiönpöydällä 2. Ulko-oven vieressä. Ei kukaan käytä kumpaakaan. Ruokailu tapahtuu saunassa ja ulos mennään ikkunasta. Floristin ura saattaa jäädä vain haaveeksi.

Vinkki: Lue ohjeet miten kasveja hoidetaan, jos et osaa lukea niin kysy apua. Itse osaan juuri ja juuri lukea, mutta luetun ymmärtäminen ei vielä ihan tunnu onnistuvan. Pyrin itse jatkossa ajattelemaan kasveja enemmän inhimillisemmältä kannalta. Auttaisikohan kasvien nimeäminen? Jatkossa kasvit voi esitellä esimerkiksi vieraille "Tässä ovensuussa seisoo Kääpiösitrus Kari Hotakainen ja keittiönpöydällä makaakin Aavikkoruusu Tuomas Kyrö". Huonekasvien nimeäminen suomalaisten kirjailijoiden mukaan voi olla hieman outoa, joten tällä(kään) vinkillä ei ole reklamaatio-oikeutta.Operaatio Luomu Henna-Sofia

2.Ilmakuivattu salaatti


Eipä mennyt ihan putkeen taaskaan. Ideana kovin herttaista kasvattaa salaatteja omalla terassilla, mutta toteutus näyttää nyt viime kesän jäljiltä tältä. Startti oli kovin vahva ja intoa löytyi. Ostin jopa suihkepullon täydentämään kastelujärjestelmääni (kts. kuva 3). Viikonlopun mökkireissu ja +30 celsiuksen helle kera "kyllä ne pärjää"- ajatus eivät kantaneet hedelmää, tai sanoisinko kasvista tällä kertaa. Ehkä kesällä kokeilen kasvattaa sosiaalisia taitoja kasvien sijaan... Näitä kavereita ei kannata nimetä elävien mukaan ainakaan. Nimeäminen kuolleiden artistien mukaan voi olla epäkunnioittavaa, koska näiden kohtalo on niin kamala. 

Kastelujärjestelmä
3.Kastelujärjestelmä "ympäristönpaskaaja"


En omista kastelukannua. Nämä muoviset ympäristönpaskaajahirmut saavat onneksi käyttöä edes toistamiseen, jos näitä jostain löytyy. (Vältän näiden ostamista, ei hätää.) Olen päätynyt tähän kastelujärjestelmämuotoon, kun vesilasista kaataessa puolet vähintään oli lattialla / pöydällä. Ehkä joskus saan aikaiseksi ostettua asiaankuuluvat välineet, tai suomeksi taitaa kantaa ihan nimeä kastelukannu. 


Tässä tämänkertainen itsensä nöyryytysteksti. Anteeksi Tuomas Kyrö ja Kari Hotakainen. Anteeksi kasvit. Anteeksi viherpeukalot. "Oppia ikä kaikki." Kommentit

Suositut tekstit