Älä ole Henna-Sofia!

Nainen, joka unelmoi kylmästä purkkihernekeitosta

BOOM!

On outoa kirjoittaa itsestään. Hei siis kaikki, nimeni on Henna-Sofia. Tämä teksti olkoon samalla itsensä esittely kaiken tämän Älä tee näin!  - humputuksen takana. Olen ihminen. Lähti vähän kankeasti nyt tämä esittely, otetaan uudestaan. Olen ihminen, jota on toisinaan hieman hankala ymmärtää ja ne ketkä ymmärtävät minua, niin ymmärtävät minut yleensä väärin. Olen sosiaalinen erakko (oma diagnoosi/titteli), eli seurassa todella seurallinen, vaikka pohjimmaisena piilee aina ajatus, jonka avulla pääsisi livahtamaan turvapaikkaani nimeltä koti. Yleisimmät syyt: Kissalla ei ole ruokaa (olen allerginen kissoille), silitysrauta jäi päälle (kuljen aina kamalan ryppyisissä vaatteissa), tai unohdin housut kotiin (housut jalassa). En ole kovinkaan pätevä valehtelija, joka saattoi paljastua nyt viimeistään näiden tekosyiden puitteissa. Pidän ruuasta niin paljon, että meinaan lähes poikkeuksetta tukehtua syödessäni (silti ihmettelen toisinaan, miksei kumppanini vie minua ulos syömään.) Tässä pieni alkulämpö naisesta nimeltä Henna-Sofia.

Vinkki: Jos olet Henna-Sofia, tai joku joka haluaa olla kuten minä, niin älä ole. Ole vain oma itsesi. Väsyneenä seurani saattaa olla jokseenkin raskasta ja kuulen toistuvasti kysymyksen avopuolisolleni hänen ystäviltään: "Miten jaksat?" Kokeilisivatpa itse olla kanssani 24/7! Ei aina ihan herkkua. Tilanteet, joissa vaaditaan vakavuutta tuovat tähän elämääni suolan. Juuri kun muut itkeä poraavat, niin päässä lähtee se hauska kissafilmi pyörimään ja naurun pidättämisen taso on kuin virtsankarkailu varttuneemmalla ikäpolvella. Aarne Tenkasen rallatukset ovat toinen paheeni vakavissa tilanteissa. Se siitä. Tässä vinkkiosiossa ei tainnut olla yhtäkään vinkkiä. 

-Minä Henna-Sofia-


Myöhästymisfobia.
Tämäkin kuuluu itsediagnooseihini. Tämä on k a m a l a a ! Ei ole mukavaa notkua tunteja aiemmin tilanteessa, kuin tilanteessa. Varsinkin stressaavat tilanteet tuntuvat paikalla odottaessa ainakin kymmeniä kertoja pahemmilta, kuin todellisuudessa ovat. Hammaslääkärin odotusjonossa lasten kirkuessa ja seinäkellon nakuttaessa voisi kuvitella kodin olevan mielyttävämpi odotustila. 

Huutonauraminen
Osaisipa vaan nauraa niin, ettei aina kaikki lähellä olevat ihmiset säikähtäisi. Nauruni hillitseminen on erittäin vaikeaa ja olenkin toistuvasti vuosien mittaa ollut tämän takia ongelmissa... 

Oudot ruokatottumukset
Syön kaikkea, paitsi banaania. Sitä inhoan, sen hajua, makua ja koostumusta. Syön kuitenkin kylmää Jalostajan hernekeittoa suoraan purkista, suolakurkun etikkaista nestettä ja joulutortun umpijäisiä taikinalevyjä (huom. ei piparkakkutaikina). 

* Aloin syömään hernekeittoa kiinteässä muodossa, kun kokeilin nuorempana miten tuollainen purkki lämpenee mikrossa. Ei lämmennyt kovin hyvin ja isäni rakas mikro rikkoutui tämän kokeiluni ansiosta. Olen kertonut tämän isälleni vasta hetki sitten, mutta uskallan jo kirjoittaa tästä kipeästä aiheesta. R.I.P Mikro, olit suuri, mutta tehokas. Muistamme sinua LÄMMÖLLÄ.

* Olen kirjoittanut nimeni väärin viralliseen dokumenttiin sairaalassa. Lyytinen muuntautui aivopierun johdosta Lyytikäiseksi. "Anteeksi saisinko paperin vielä hetkeksi takaisin..."

* Olen todella kömpelö. Tiputtelen päivittäin substantiiveja (0/5 vitsi, tiedetään). Eli esineet eivät vain pysy käsissäni. Kaatuilen (myös selvinpäin) usein, koska portaista tuntuu aina uupuvan se perkeleen viimeinen tasanne. Nivelsiteeni ovat suhteellisen löysät ikäisekseni. 

* Minulle vitsin kertominen on yhtä tyhjän kanssa. En ymmärrä niitä koskaan, mutta nauran silti. Moni on kertonut, että seurassani he tuntevat olonsa koomikoiksi. Hienoa kuulla, että olen hyvä yhden miehen yleisö. Meriitti se tuokin.Tässä oli tietoisku minusta ja syvimmistä salaisista piirteistäni, jotka eivät ole kovinkaan salaisia suuren rääväsuuni johdosta. Vaikka teksti alkaakin naamakuvallani, en ole muuttamassa tätä lifestyle-blogiksi. Säilyn kuvan aurinkolasien takana vielä tovin. Nimeni on siis Henna-Sofia.

Kommentit

Suositut tekstit