PITÄIS SIIVOTA, NO HUOMENNA SITTEN! -ÄTN


VIERAITA TULOSSA, KÄMPPÄ SOTKUSSA!

”Moikka. Ollaan tulossa siihen sun luokse just.” Astiasto on kokonaisuudessaan tiskialtaan päällä. Ostaessani muistelisin lautasten värin olleen valkoinen, mutta nyt värikirjo on kattavampi, kuin Tikkurilan värikartta. Vieraat saavat ekstrana etelänmatkan lomafiiliksen kävellessään laminaatilla, joka tuntuu varpaissa hiekkarannalta, myös sukan lävitse. Ikkunat eivät ole designiltaan maitolasia, vaan ihan ehdan lian huurruttamat. Valitettavasti vuosikertaviinejä ei ole tarjolla, mutta jääkaapista löytyy varmasti muita vuosikertatuotteita. Vaatekasa lattialla on juuri menossa hyväntekeväisyyteen ja on lajiteltavana siinä. Todellisuudessa tuo kaikki paljous on vain hallitsematon kaaos. 

Vinkki: Helppoa. Älä sotke ja jos sotket niin siivoa jälkesi. Tähän ei ole oikoreittiä. ”Siivoan keittiön sitten syömisen jälkeen.” Ainainen valhe, et siivoa kuitenkaan. Ruokailun jälkeen iskee ruokakooma, jolloin seuraava osoite on sohva. Ohjelmallakaan ei ole väliä, Kauniiden ja rohkeiden juonikäänteet alkavat kiinnostaa enemmän, kuin keittiön tiskivuori. Ridge Forrester onkin ihan komea.”Huomenna pesen lattiat.” Et pese. Huomenna tuntuu tänään niin kaukaiselta ja sen energisyys on illuusio. Huomenna sinulla on päänsärky, väsymys, korvasärky ja liikavarvas. Pesuainekin ”unohtuu” ostaa kaupasta. 

”Pitääpä käydä mankeloimassa lakanat.” Harvalta löytyy enää tuota aparaattia, mutta uskallan veikata, että taloyhtiön mankeli ei näe lakanoitasi. Nukut kuitenkin ihan yhtä hyvin ryttyisissä lakanoissa, eikö? ”Tieteellinen tutkimus paljastaa, että mankeloidut lakanat eivät nosta unenlaatua.”- Tein tämänkin tieteellisen tutkimukset ihan itse ilman tutkittavia. ”Tyhjennän loput sitten myöhemmin.” Napsit astianpesukoneesta puhtaita sitä tahtia, kun astioita sieltä tarvitset. Vasta, kun likavuori on kasvanut voi koneen viimeiset kolme puhdasta lautasta nostaa paikalleen ja täyttää sen uudestaan. 
”Nyt en päästä kotia enää sotkuiseksi.” Yhtä hyvä valhe, kuin uuden terveellisen elämäntavan ottaminen käyttöön uudesta vuodesta alkaen. Tämä oravanpyörä lähtee käyntiin siitä yhdestä lautasesta, joka ei löydäkään paikkaansa astianpesukoneesta, tai tiskattuna heti sen käytön jälkeen. 


Vaikeuksia siisteyden ylläpitoon tuo mielestäni se, että mihin laitat välivaihevaatteet eli ne, jotka eivät ole vielä tarpeeksi likaisia pestäviksi, mutta eivät myöskään vaatekaapin viikkauspuhtaita? Monelta taitaa löytyä so called välivaihetuoli, jonka päälle nämä kasaantuvat. Minulla kun tuota tuolia ei ole, niin vaatteet siirtyvät sängyn päältä yöksi lattialle. 

Sotkuisuus on häpeänaihe, mutta ei hätää se on täysin normaalia tiettyyn rajaan asti. Siisteyden ylläpitoon toki vaikuttaa tavaranmäärä. Taloudessamme vallitsee klinikanomainen minimalistisuus, joten sotkuisuus ei aiheuta pakohuonereaktiota, tai estejuoksufiilistä. Astioitamme on myöskin niin vähän, että sotkuisuus ei ole läheskään sitä, mitä tämä fiktioteksti saattoi sinun mielikuvituksesi tuottaa.


Kommentit

Suositut tekstit