MAKSUMUISTUTUS, VIULU JA KOLIIKKI?


Morjensta pöytään! Pitkästä aikaa. Tämä täti-ihminen on nauttinut viime viikot auringosta, nukkumisesta ja torkkumisesta, joten blogihommat ovat myöskin olleet levossa. Nyt kuitenkin tulee taas ahkerasti, ei hätiä. Tuskinpa kukaan noista viidestä lukijasta on pannut merkille lepohetkiäni, mutta jos olet niin kiitos siitä.


JOUSIMIES JENNA


Mieti ennen uuden harrastuksen aloittamista hetki

"Olipa kerran Jenna. Jennalla ei koskaan ollut mitään erikoistaitoa, mutta hän oli päättäväinen ja nyt hän päätti toteuttaa unelmansa, jonka äiti oli tallonut lapsena, eli viulunsoiton. Voisiko olla helpompaa harrastusta? Se ei Jennaa kiinnostanut, vaan pienen googlehaun jälkeen hän päätyi jousisoitin kauppaan. Yllätyksekseen hän huomasi, ettei Stradivariuksen tuliterä jousisoitin ollutkaan ihan ilmainen, mutta hänen onnekseen myyjä osasi tarjota kolmenkymmenen päivän maksuajan! MYYTY. Jennan ei tarvinnut edes kaivaa lompakkoa esiin, kun 20 tuhatta maksava viulu oli jo matkassa mukana. Viuluopettajan tuntitaksat ovat aika korkealla, mutta itsekseen soitellessa ääni aiheutti verenvuotoa tärykalvojen uumenista, sekä kaksi varoitusta naapureilta. Lasku saapui korkoineen ja tilinhoitokuluineen. Miten on mahdollista, että laskun määrä on tuplaantunut? Jenna joutui myymään viulun persnetolla ja luottotiedottomana hänen oli vaikea saada uutta asuntoa, kun vanhasta varoitukset pistivät kadulle. Jenna jatkoi elämäänsä ilman taitoa ja hankki itselleen avustusta. Sen pituinen se." 

YRITTÄJÄNÄ ON NIIN HELPPOA, SAAT ITSE VALITA TYÖAJATKIN!


Yrittäjillä on niin helppoa, kun voi tehdä töitä juuri silloin kun haluaa.


"Olipa kerran Aira. Aira kyllästyi päivätyöhönsä, koska aamuheräämiset olivat tuskaisia. 8:00-16:00 työ oli tylsää ja ruuhkassa junnaaminen kytkinvikaisella Hyundailla oli raskasta. Airan mielestä myös palkka oli huono, vaikka se tulikin joka kuukausi samaan aikaan. Työterveyslääkäriä hän käytti keskimäärin seitsemän kertaa vuodessa flunssan, kipuilevan jalkapohjan ja pitkittyneen yskän takia. Lääkäri oli kehottanut häntä lopettamaan tupakanpolton toistuvasti, mutta Airan mielestä lääkäri oli vain vainoharhainen. Aira päätti perustaa yrityksen ja saikin valtiolta starttirahan, nyt alkakoon korujen myynti! Nettisivujen tekeminen veikin jo kolmasosan apurahasta. Loput menivätkin  meripihkakorujen ostamiseen. Naapurille sai hän korvakorut kaupan, mutta kirjanpidollisesti tellit ja lellit olivat liian hankalia. Pakko se oli kirjanpitäjä palkata. Apurahat ovat nyt historiaa ja meripihkakorut alkavat keräämän pölyä makuuhuoneessa, joka muuttui varastoksi. www.mol.fi ja osa-aikatöihin lähikauppaan. Vuoden päästä yritys löytyy pöytälaatikosta ja Aira tekee lisähommia vuokrafirman kautta iltaisin, jotta yrityksen toimintaan otetun lainan lyhennys muiden menojen jälkeen onnistuu. Aira eli elämänsä onnelisena loppuun meripihkakorujensa kanssa, joita hänellä riitti. Myös ystävät saivat näitä lahjoiksi pyhinä ja syntymäpäivinä. Airan mielestä yrittäjyys ei ollutkaan niin mukavaa, vaikka saikin neljä kuukautta nukkua niin pitkään, kun halusi." 


MINÄ HALUAN LAPSEN!


Lapsella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, joten mietithän hetken ennen tätä hankintaa.

"Olipa kerran Tiina. Tiinan ystävät alkoivat lisääntymään, niinkuin sukukypsät naiset yleensä tekevät. Tiinalta puuttui mies, mutta hänen kannatellessaan ystäviensä vauvoja, hänen äidinvaistonsa heräsivät naarasleijonan elkein. "Minä haluan myös." ajatus valtasi Tiinan. Tiina päätyi deittailusivustolle, josta hän löysi nopealla aikataululla isäkandidaatin. Kuukausia kului ja vatsa oli, kuin olikin pystyssä. Vesijumpat, vauva.fi, odottavien kutomiskerhot ja raskaana olevien äänikylpy täyttivät äitiyslomalaisen arjen. Mies ei ollut ihan Tiinan tyyliä, mutta hän osasi imuroida parin uudessa kaksiossa, jonne vauvakin tulisi. POPS ja vauva on maailmassa. Sairaalasta kotiutuessa arki iskee vasten kasvoja. Tämähän kakkaa jatkuvalla syötöllä, eikä hoitajanappia ole jolla hälyttää paikalle apua. Mieskin katsoo mielummin jalkapalloa paikalisessa ravintolassa. Vauva huutaa, voi jumaliste tämä yksilö on rikki. Lääkäri toteaa koliikiksi. Vauvauinti kausikortin sai onneksi palautettua, koska eihän tämän huudon kanssa sinne voi mennä ja äitiyspäivärahalla ei juhlita. Mies lähti, mutta sovimme lainvoimaisen jokatoinen viikonloppujärjestelmän. Taapero huutaa ja sotkee. Tiinan lapsivapaat viikonloput menevät muiden äitien kanssa tanssiessa. Tiina, taapero ja yhteishuoltajuus elivät elämänsä loppuun asti onnellisina. Lastensuojelukaan ei joutunut puuttumaan perhe-elämään, koska Tiinan viihdekäyttö pysyi jokatoisessa viikonlopussa." 


UUSI AUTO? KYLLÄ KIITOS!

Korotonta ja kulutonta maksuaikaa, sekä halpa hinta. Vain sinulle!


"Olipa kerran Unto. Unto oli ajellut jo vuosikymmenen Skodallaan, jonka toiminta alkoi olemaan suhteellisen vaakalaudalla. Vaimo valitti joka kauppareissulla puuttuvasta ilmastoinnista, rikkinäisestä tuulilasista ja luistavasta kytkimestä. Unto ei enää jaksanut kuunnella nalkutusta, joten eräänä päivänä hän ajoi Skodansa autokaupan pihaan. "Päivää herra. Laitetaanko uutta autoa hyvällä sopparilla?" - Tokaisi lipevän näköinen nuori mies sliipatun letin ja kauluspaidan kanssa. Koeajolla uusi Mercedes tuntui hyvältä. Automaattilaatikko, ilmastointi ja panoraamakatto. Lämmitettävä ohjauspyörä ei talvella olisi lainkaan hassumpi, koska rukkaset unohtuivat huoltoasemalle pari kuukautta sitten. Sopimus olisi allekirjoitusta vaille valmis. Kulut eivät nuoren valkohampaisen miehen mielestä ole lainkaan pahat ja osa-aika eläkkeellä kulut saa kuulemma kevyesti katettua. Hän vetoaa siihen, ettei tätä tarvitse korjailla, toisin kuin vanhaa Skodaa. Hän hyvittää siitä jopa hyvän summan! Vakuutus kylkeen ja uudella autolla kotiin. Vaimokin tykkää. Ensimmäinen lasku saapuu, joka sisältää tilinavaus+hoitomaksuja 500€ edestä. Tähän lisäksi lyhennys 340€ ja täyskaskon ensimmäinen erä 670€. Tuo viidenkymmenen euron tankkauslahjakortti ei nyt lohduta mieltä. Soitto autokauppaan, joka toteaa, että kauppa ei enää ole purettavissa. Onneksi maksua ei tarvitse suorittaa tällä lyhennyserällä, kuin 9 vuotta. Unto eli elämänsä onnellisena loppuun asti, vaikka hän joutuikin tekemään talonmiehenä ilta- ja viikonloppuhommia paljon. Hänellä oli kuitenkin Mercedes ja vaimo."Kiitos jos luit loppuun asti. Teki varmasti tiukkaa.Kommentit

HEAR ME !

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MINÄ OLEN KIPEÄMPI, KUIN SINÄ! - ÄTN

MIKÄ LEIPÄ OLISIT?