ELÄMÄNKERTA MINUUTISSA


Henna-Sofia Lyytinen, Oman elämänsä mestari


Olipa kerran Henna-Sofia. Hän oli nainen, joka pelkäsi kuollakseen myöhästymistä, kahvinkeittimen unohtamista päälle, sekä portaissa kaatumista. Pelkotilat voittivat hänen mielensä ja hän lähti, kuin lähtikin kotoa aina niin, että hän oli tuntia ennen sovitussa paikassa, vaikka kääntyikin kehä kolmosella tarkastamaan varovaisin askelin taas kerran sammuksissa olevaa kahvinkeitintä.

Hänen kehonkoostumuksensa aiheutti sisäpiireissä toisinaan kyselyä mahdollisesta raskaudesta (est. 2011), vaikka muodon tuotti puhtaasti, tai tässä tapauksessa ei niin puhtaasti ruokavalio ja liikunta, joka rajoittui autolle kävelyyn ja sieltä takaisin kotiin. Oikeastaan vehnä vain aiheutti hänelle turvotusta. Tyytyväisyyden tunne huokuu kuvasta


Hän oli lapsena jo elämään kyllästyneen, sekä väsyneen näköinen mustien (kts. ei tummien) silmänalusten takia, eikä häneltä kysytty henkilöllisyystodistusta alkoholia ostaessa lähestulkoon koskaan. Kasvonsa hän yrittikin peittää suurien silmälasien taakse, jotka ikävä kyllä muuttivat muotoaan juhannusriennoilla metsässä. Ikäarvioinnit olivat juuri kaksikymmentä vuotta täyttäneen kohdalla "nuorekas kolmevitonen"-luokkaa. Hän ei siitä lannistunut, vaan osti vuosi vuodelta vain peittävämpää meikkivoidetta ja puuteri vaihtui pikkuhiljaa talkin kautta kalkkiin. Ruokavalio säilyi trendikkäänä VHH-metodina, eli Vähemmän Huonoa mieltä ja enemmän Hiilareita.  


UKK "oletko kipeä"


Henna-Sofian työpäivät koostuivat nauramisesta, huutonauramisesta sekä tukehtumisnauramisesta, koska hänen mielestään kaikki asiat naurattivat perseestä perämoottoriin. Kollegat olivat vuosien mittaan tottuneet hänen erikoisiin reaktioihinsa, joten yksin käytävällä naurava nuori nainen ei aiheuttanut kenellekään enää reaktiota, tai tarvetta olla yhteydessä työterveyteen. "Mitä v*ttua Henna-Sofia?" oli päivän kuulluin lausahdus, joka toistui myös siviilissä. Toisinaan nauru aiheutti pahennusta, sormien heristelyä ja pelkotiloja työpaikan menettämisestä, mutta jo entuudestaan turhien pelkotilojen täyttämä ihmismieli ei häntä lannistanut. On ihan ok pelätä oman navan koskettamista! (En ole vielä koskaan koskenut omaan napaani.)


Myös luonnonvalo auttaa suodattamaan hyvin nukkuneen väsymyksen merkkejäElämästään hän nautti päivisin lukuisien torkahduksien, napostelujen ja ystäville "Tänäänkin ripuli!" - viestien lähettelyn parissa, koska sosiaaliset tilanteet aiheuttivat hänelle toisinaan homo sapiens sapiens-allergiaa. Lähteminen vain oli se kurjin hetki, kun houkuttelevaakin houkuttelevamman kotisohvan joutui kaihon kyynelin jättämään kotiin ypöyksin.

Elämän parhaita hetkiä oli hänen unelmansa, jotka kaiken surrealistisuuden keskellä tuottivat hänelle mielihyvää. "Vielä joskus minusta tulee jotain." - Sanoi hän, kun blogiaan päivitti. Todellisuudentaju hänellä kuitenkin säilyi, eikä hän vaihtanut suuna päänä päivätyötään blogi-kirjoittamisen pariin, koska laskuja ei kuitenkaan voi maksaa aakkosilla, eikä blogin kaikista viidestä lukijasta ollut irronnut vielä sponsorointitoimijoita. (joku viidestä lukijastani ei hätää, tämä ei ollut moralisointia.) Kuitenkin joku heittää kolikolla päähän ensi kerralla, kun nähdään. Kiitos.


Mitä väljempää, sitä väljempää


Kahvia nainen joi päivässä litroittain, mutta hän säilyi mahahaavatta (peptinen ulkustauti) aikuisiän alkutaipaleella ainakin. Sitä hän iloitsee yhä. Kirjoittaminen oli hänelle pakokeino, siinä missä muille alkoholi, tai huumeet. Käytti hän alkoholia toisinaan, mutta kirjoittamisesta ei tullut krapulaa, joten hän nautti siitä enemmän. 

Hän eli elämänsä tähän mennessä nukkuen lukuisia päiväunia ja pitkiä yöunia, soittaessaan poskea ihmisille ja nauttiessaan yksinolosta. Nämä edellämainitut saattoivat kulkea käsi kädessä. 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Tekstiä lukiessa saattoi tulla tunne, että alemmuuskompleksi tai itsetunto-ongelmat ovat vallanneet naisen mielen, mutta ei. Hän tunsi itsensä, heikkoutensa ja tarttui niihin käymällä kuntosalilla, ainakin silloin tällöin kun sille päälle sattui.


Kommentit

Suositut tekstit