MIKÄ LEIPÄ OLISIT?

Tervetuloa kuulemaan leipälajikkeesi!Tee testi kaikessa rauhassa ja mietin tarkkaan, mikä kuvastaa persoonaasi parhaiten. Ei kannata säikähtää, vaikka tulos saattaakin yllättää. Muista, että leipä miehen tiellä pitää, joten sinulla ei ole mitään hätää. Nautinnollista leipähetkeä juuri sinulle.

RUISLEIPÄ

Työpaikalla ruisleivät ovat vanhoillisia ja perinteistä kiinni pitäviä jurnuttajia. Naispuoliset ruisleivät ovat vanhoja ruutanoita, eivätkä halua juurtaan jaettavaksi. Miespuolinen ruisleipä tekee työtä käskettyä, eikä kiire ole muualle kuin tauolle. 

Kotona ruisleivän arki ei poikkea koskaan normaalista, koska liiat muutokset horjuttavat rutiinia. Ruisleivät ovat avioliitossa saman kumppanin kanssa, vaikka kumppani näyttäisikin kumisaappaalta. Kumisaappaat käyvät kuitenkin kävelyyn, hiihtämiseen sekä saappaanheittoon joten miksipä vaihtamaan? 

Ruisleivän motto: "vanhassa vara parempi!"


CIABATTA

Työpaikan päällepäsmäri, joka suvereenina maailmanmatkaajana kertoo aina globaalista maailmankatsomuksestaan, vaikka asiakas kysyi vain pesuainehyllyä. Ciabattan kannattaa ammattiliittoja ja työntekijän oikeuksia, kuten lakisääteisen 15 minuutin päivittäisen helletauon läpivientiä, myös talvisin. 

Kotona Ciabatta ei paljoa viihdy, koska maailma ei odota! Ties milloin unelmien kumppani (Italialainen kuumaveri), lottovoitto tai jalokivi tupsahtaisi kuin ihmeen kaupalla eteen. Ciabattan ruokakulttuuri koostuu oliiviöljystä ja balsamico-kastikkeesta, jotka ovat kylmäpuristettuja, ilmakuivattuja sekä neitsyitä. 

Ciabattan motto: "Veni, Vidi, Vici / Tulin, näin ,voitin"


SEKALEIPÄ

Työpaikan sorvi! Kaikki tykkäävät sekaleivästä, koska se kykenee kaikkeen. Sekaleipä kohtaa toisinaan rasismia, mutta häntä ei paljoa tämä hetkauta, koska tärkeintä on saada kaikki hommat hoidettua. Sekaleipä toimii aina perehdyttäjänä, eikä hän tarvitse palkkaa sen enempää, koska vastuu on lahja jo itsessään. 

Kotona sekaleivällä vallitsee perussiisti ympäristö IKEA-sisustuksella varustettuna. Sekaleivän mielipuuhaa on dokumenttien katselu, sekä valmistautuminen seuraavaan työpäivään voimaannuttavien yöunien avulla. Sekaleivän ystäväpiiriin ei montaa lajiketta kuulu, koska aika menee töissä tai työorientoitumisessa. 

Sekaleivän motto: "Työ tekijäänsä kiittää!"


RIESKA


Työpaikan huulenheittäjä. Rieskan suodatin jää pelkästään kahvinkeittoon, eikä hänen mielestään pomon rintojen kehuminen lentopalloiksi ole epäsoveliasta, koska pomo on mies. Työhistorian aikana rieska on kerännyt toistakymmentä seksuaalihäirintämerkintää ja siitä tuplat potkuja syystä, että etelän vetelät eivät ymmärrä kunnon huumoria! 

Kotona lempijuoma heti kilpailevana kakkosena kossun jälkeen on keskiolut, jota uppoaakin viikkotasolla keskimäärin 36 x 0,5l. Kasvissyöjät ovat homoja ja naisen paikka on keittiössä tekemässä karjalanpaistia, joka ei ole koskaan onnistunut niin hyvin kuin kotona äidin tekemänä. 

Rieskan motto: "Turpa kiinni akka tai lyön!"Onnea lajikkeestasi! Mikä leipä mahdoit olla? 

Kommentit

  1. Olipa hauska ja hyvin kirjoitettu teksti! Mä taidan olla jotain rieskan ja ciabatan välimaastoa, niin vastakohtia kuin ne ovatkin, perinteiden ja rutiinien kannattaja kun usein olen ja sitten kuitenkin oliiviöljyn suurkuluttaja ja vielä naimisissa italialaisen kuumaveren kanssa, kunhan ei vanhemmiten kumisaappaaksi kuitenkaan muuttuisi... =)

    Anna / Mustikkapasta www.mustikkapasta.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit